Juristjouren

        DATUM: 2011-01-20 TID: 09:05:52

Dagens tips!
http://www.juristjouren.se/
Här kan man få kostnadsfri juridisk  rådgivning via mail eller telefon.

Skrev till dom i början av veckan eftersom vi hade tänkt att slutföra köpet av huset trots att tanten var kvar…. Vilket vi sen bestämde oss för att INTE göra. Kärringen ska ut innan vi betalar, Punkt! Vi bestämde det innan vi fick svar från juristjouren, men det är ju alltid kul att få lite information och man inser att vi ändå inte hade tjänat ett skit på att följa dödsboadvokatens "råd".
Tog ca tre dagar innan jag fick svar.... Men tydligen så kan man ringa oxå 


Hej!

Vi har köpt ett hus av ett dödsbo. Mannen som dog i April hade en sambo (dom var inte gifta, hon är skriven där sen ca ett år tillbaka) som på våran tillträdesdag ännu inte flyttat (därför så fick vi flytta fram tillträdelse dagen och även slutbetalningen) och hon vägrar fortfarande att flytta. Nån sorts avhysningsprocess är igång men det kan tydligen ta väldigt lång tid. Enligt lagen så har hon ingen rätt att sitta kvar i huset, så långt har dom iaf kommit. Vi kommer trots allt att slutföra köpet i veckan och jag undrar lite vad vi har rätt till när det kommer till att beträda vårat hus som vi nu har köpt och kommer få en nyckel till. Får vi gå in i huset när hon fortfarande bor där? Får vi beträda våran tomt? Får vi byta lås? och på det sättet försöka få bort henne! Och även om vi slutför köpet så är det väll ändå säljarens ansvar att få ut tanten? I det här fallet är säljaren advokaten för dödsbot.

Mvh Malin

 ------------------------------------------------------------------------------------- 

Hej Malin, 

 Dessvärre så får ni inte tillträda huset förrän hon har blivit avhyst av kronofogden eller självmant flyttat. Om ni genomför köpet så är det viktigt att ni skriftligen avtalar med säljaren om att han ska se till att få henne avhyst. Ni kan också kräva nedsatt köpeskilling om tillträdet försenas och ni lider ekonomisk förlust pga detta.

 Med vänlig hälsning, 
Maja Andersson, rådgivare

 

Slutfras: Gå å stryp er själva för kärringen kommer bo kvar så länge hon vill!
Kommentarer
Postat av: Johanna

Men fy, vilken tant!

2011-01-21 @ 07:12:03
URL: http://jlunde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback