Operation!

        DATUM: 2010-11-11 TID: 11:37:35
Lillfisen ska opereras. Dom ska skära i min lilla MucMuc och jag kan inte ens ha honom hemma nu innan operationen eller efter under rehabiliteringen. Jävla tre trappor utan hiss!!! Hatar er trappjävlar!!!

Mucchie ska operera korsbandet =(

Lite info för er som bryr er:
Korsbandsskada på hund är ett av de vanligaste ortopediska problemen hos hund. I majoriteten av fallen skadas det främre korsbandet delvis eller går av helt och hållet. I de flesta fallen rör det sig om medelålders aktiva hundar.

Bidragande orsaker till korsbandsskador är inflammationer i knäleden samt raka bakbensvinklar. Hundar med raka benaxlar löper större risk att skada främre korsbandet vid feltramp eller yttre våld p g a att dessa hundar har en högre belastning på främre korsbandet än hundar som är mer vinklade i sina bakben.

Typiskt symptom vid korsbandsskada är att hunden plötsligt blir halt på ena bakbenet samt att de vid stillastående avlastar benet och bara ”doppar” tårna i marken. När främre korsbandet skadas eller går av leder det till en instabilitet och inflammation i knäleden. Om man inte åtgärdar en sådan skada leder det till kronisk hälta och inflammation.

Mucchie kommer gå igenom en TTA – Tibial Tuberosity Advancement Där knäskålssenans infästning på skenbenet förflyttas fram så att knäskålens sena även tar den belastning som främre korsbandet tidigare hade. Fördel: Fungerar mycket bra på samtliga hundstorlekar. Ger ingen snedbelastning i knäleden! Mindre traumatiskt ingrepp än TPLO och mindre komplikationsrisk. Dessutom är knäskålens sena betydligt starkare än ett korsband. Konvalescenstiden är också relativt kort jämfört med de andra operationsmetoderna. TTA-operationen introducerades 2004. Jag och min kollega på ett av Sveriges större djursjukhus har sedan sommaren 2008 utfört minst en TTA-operation per vecka med mycket gott resultat.

Han ska opereras av Peter Lindholm på Arninga Djurklinik.
Kommentarer
Postat av: Sandra

Du vet att han finns på Märsta Vetrinärpraktik oxå va? =) Kram

2010-11-11 @ 22:17:27
Postat av: Cilla

Usch vad tråkigt!!! Hoppas att allt går bra och att "lilla" Mucchie blir bra fort!

Mitt råd är att var supernoga med rehaben!! När min Lisa slet av ett ledband i frambenet så la jag ner massor med tid på rehaben och det klarade henne!

Kjerstin på Ultuna är en suuuuperbra sjukgymnast, kan varmt rekomendera henne. Har flera bekanta som har gått till henne med sina trasiga vovvar och lyckats få dom helt bra!!

Tänker på er!

Många kramar från Cilla & Gänget

2010-11-12 @ 22:03:51
URL: http://kennelailicec.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback